Selektiv metalisering

Når kun bestemte dele skal forsynes med et ledende lag, snarere end hele elektronikhuset

Siden 1922 har ordet metallisering været synonymt med overfladebelægninger. Da opfindelsen af denne teknik som reaktion på korrosionsproblemer i stålkonstruktioner har succesfulde generationer af højt respekterede principper ført til dagens ekspertise inden for teknologien til overfladebelægning. Disse udviklinger kan henføres til formidling af informationer om metalisering og hurtige reaktioner på industriens behov.

Under den fælles højvakuumbelægningsproces via fordampning smelter metallet først og danner derefter en "sky" af aluminiumdamp, som aflejres på en polymeroverflade, hvilket resulterer i en tynd metalfilm.

I en perfekt vakuumtilstand ( 10-4 Torr) vil metalmolekylerne svæve til polymeroverfladerne uden at modstå modstand fra luft eller gaspartikler, således at polymeren er dækket med et jævnt lag af metal. Inden højvakuumovertrækningen kan finde sted, skal polymeroverfladerne udjævnes og isoleres af et indledningslag (lak) for at lade metallaget aflejres korrekt og for at forbedre vedhæftningen af det næste transparente beskyttelseslag (lak ).

Behandlingen med initieringslaget har tre grundlæggende funktioner, der muliggør højere kvalitetsresultater:

  • Æstetisk funktion
  • Isolerende funktion
  • Funktionelt interface på punkterne af lagadhæsionen

Aluminiumet og lagene af metal har både æstetiske og funktionelle kvaliteter. 80% af højvakuumprocesserne anvendes til æstetiske formål. Det funktionelle formål er også blevet meget mere udbredt på grund af en ændring i galvaniske processer, som for øjeblikket er meget dyre og specielt farlige for miljøet. I de senere år er cykler af flere lag (højvakuummetallisering og yderligere dannelse af flere lag metaller) udviklet på forskellige områder som elektronik, elektromagnetisk refleksion og isolering med fremragende resultater både fra et æstetisk og funktionelt synspunkt.
Anvendes til æstetiske formål, er det gennemsigtige formål taget hånd om i dag ved hjælp af UV-produkter på grund af deres strålende og glasegenskaber, som afspejles fra metal- eller aluminiumlaget.

Behandling med et lakeringslak beskytter laget af aluminium og metal mod oxidation og repræsenterer et sidste lag. Alt i alt er belægningen en meget sammenhængende flerlags pakke.


Har du lyst til...

  • Få et citat?
  • Stil et spørgsmål?
  • Eksporterer PDF ...