Selektiv metalisering

Når kun specifikke dele skal forsynes med et ledende lag, snarere end hele elektronikhuset

Siden 1922 har ordet metalisering været synonymt med overfladebelægninger. Fra opfindelsen af ​​denne teknik som reaktion på korrosionsproblemer i stålkonstruktioner har succesfulde generationer af højt respekterede principper ført til dagens ekspertise inden for teknologien til overfladebelægning. Disse udviklinger kan henføres til formidling af information om metalisering og hurtige reaktioner på industriens behov.

Under den fælles højvakuumbelægningsproces via fordampning smelter metallet først og danner derefter en "sky" af aluminiumdamp, som aflejres på en polymeroverflade, hvilket resulterer i en tynd metalfilm.

I en perfekt vakuumtilstand (10 -4 Torr) vil metalmolekylerne svæve til polymeroverfladerne uden at modstå modstand fra luft eller gaspartikler, således at polymeren er dækket med et jævnt lag af metal. Før højvakuumovertrækningen kan finde sted, skal polymeroverfladerne være nivelleret og isoleres af et indledningslag (lak) for at gøre det muligt at aflejre metallaget korrekt og for at forbedre vedhæftningen af ​​det næste gennemsigtige beskyttelseslag (lak ).

Behandlingen med initieringslaget har tre grundlæggende funktioner, der muliggør højere kvalitetsresultater:

  • Æstetisk funktion
  • Isolerende funktion
  • Funktionelt interface på punkterne af lagadhæsionen

Aluminiumet og lagene af metal har både æstetiske og funktionelle kvaliteter. 80% af højvakuumprocesserne anvendes til æstetiske formål, men også det funktionelle formål er blevet meget mere udbredt på grund af en ændring i galvaniske processer, som for øjeblikket er meget dyre og specielt farlige for miljøet. I de seneste år er cykler af flere lag (højvakuummetallisering og yderligere dannelse af flere lag metaller) udviklet på forskellige områder som elektronik, elektromagnetisk refleksion og isolering med fremragende resultater både fra et æstetisk og funktionelt synspunkt.
Anvendt til æstetiske formål er det gennemsigtige formål taget hånd om i dag ved hjælp af UV-produkter på grund af deres strålende og glasegenskaber, som afspejles fra metal- eller aluminiumlaget.

Behandling med et lakeringslak beskytter laget af aluminium og metal mod oxidation og repræsenterer et slutlag. Alt i alt er belægningen en meget sammenhængende flerlags pakke.


Selektiv Metallisering
Selektiv metallisering
Selektiv Metallisering
Selektiv metallisering
metallisering
metallisering

Har du lyst til...